Pandémia je príležitosťou pre vývojárov riešenie pre zdieľanú prácu

Pandémie koronavírusy zmenila nielen život ľudí, ale aj chod firiem. Stále viac firiem, ktoré nevyžadujú prítomnosť ľudí vo firme, počíta s fungovaním zamestnancov z home office. To znamená pre ľudí to, aby prispôsobili domáce podmienky k práci. Pre firmy to tiež znamená prísť s riešením, ako ľuďom umožniť jednoduchú komunikáciu s kolegami i vedením, tiež ako zdieľať prácu a pracovať na vývoji nových riešení.

Komunikácia a zdieľanie práce

To otvorilo novú výzvu, ktorou je hľadanie vhodných riešení, ktoré toto umožnia, na trhu sa počas krátkej doby objavilo veľké množstvo cloudových riešený, ktoré môžu zamestnávatelia používať pre komunikáciu so zamestnancami, Na prvý pohľad sa to zdá ako jednoduchá záležitosť, ale treba si uvedomiť, že sa často riešia projekty, pri ktorých je požiadavka na maximálnu utajenia nemôžete pracovať so súkromnými informáciu iných ľudí alebo na patentoch, bez toho aby ste mali istotu, že dáta nemôžu uniknúť, alebo že je niekto nemôže odcudziť. Základnou požiadavkou je teda schopnosť, aby bolo možné komunikovať tak, aby dochádzalo k šifrované komunikáciu a prístup k pracovným súborom bol chránený rôznymi úrovňami overenie.

Vo firmách rastie dopyt po týchto riešeniach. Nikto nevie, ako dlho bude pandémia trvať, takže stále nie je neskoro pracovať na vývoji riešení, ktoré umožnia prácu a komunikáciu mnohých ľudí z domova skrze cloudovou platformu, ktorá zaistí bezpečnú a jednoduchú komunikáciu i prácu. Mnoho firiem sa zbavilo aj kancelárií a home office sa tak stáva novým trendom, ktorý môže byť pre mnoho firiem veľmi výhodný, stačí len vybrať vhodné riešenie, s ktorým nahradí priamy styk s kolegami aj zamestnanci.